Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Λιβαδειάς – Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ι. Μ. Οσίου Λουκά

Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Λιβαδειάς – Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά

Την Παρασκευή 31 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, χοροστάτησε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας, για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, πλαισιούμενος από τους κληρικούς της πόλης, τις τοπικές αρχές, τους δασκάλους και μαθητές των Σχολείων της Λιβαδειάς με τις σημαίες. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Επανάσταση του 1821 και στους ήρωες, οι οποίοι αγωνίσθηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, στους οποίους οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη, έχοντάς τους ως πρότυπα αγάπης και προσφοράς στην πατρίδα. Μετά την Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής ακολούθησε εκδήλωση με χορευτικά, θεατρικό και τραγούδια, που παρουσίασαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λιβαδειάς.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, όπου τέλεσε την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών του Κέντρου.

Το εσπέρας της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, όπως κάθε χρόνο, χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου μετά του Όρθρου, κατά το μοναστηριακό τυπικό, στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής παν. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης και την αδελφότητα της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Παναγία και την προσφορά της στο ανθρώπινο γένος. Τόνισε ότι είναι η δεύτερη Εύα, η οποία σε αντίθεση με την πρώτη Εύα που δεν υπάκουσε στο Θεό, η Παναγία υπάκουσε στο θέλημα του Θεού και έγινε η κλίμακα μέσω της οποίας κατέβηκε ο Θεός στη γη και η γέφυρα η μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν. Τέλος, ευχήθηκε καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους και να βιώσουμε τη χαρά που απορρέει από το κενό Μνημείο του Σωτήρος Χριστού.

imtl.gr

Σχετικά